16. července 2012

Cheesecake na rozloučenou...


Jenda jede do Berlína! Budu bydlet se 4 lidma v bytě s mini kuchyní a hledat si práci, a tudíž na vaření, focení a psaní my asi moc času a nálady zbývat nebude... Určitě to není navždy, ale na dobu neurčitou z těchto důvodů si musím dát s blogem pauzu. Při rozhodování co udělám jako "poslední" recept jsem nahlédl do statistik kde neochvějně vládne limetkový nepečený cheesecake a rozhodl se proto že mu uplácám malinovo-kozího brášku. Byla to dřina donést domu maliny a nesníst je, ale asi na potřetí se to povedlo :-)


Sušenkový základ:
tentokrát na 24cm formu

  • 180g sušenek (použil jsem moje oblíbené zázvorové z M&S)
  • 120g másla


Sušenky rozlámeme, máslo nadrobíme na malé kostičky a dáme společně do food procesoru. Rozdrtíme na hmotu, namačkáme do formy a šup chladit do lednice.

Náplň:

  • 150g krémového sýru (tentokrát jsem použil Buko)
  • 120g kozího sýru
  • kelímek smetany na šlehání
  • 3+1 lžíce moučkového cukru
  • vanička malin (neujedená), 8 malin si necháme na ozdobu


V jedné misce smícháme sýry a 3 lžícemi cukru. V druhé vyšleháme hustou šlehačku a ve třetí rozmačkáme maliny se zbylým cukrem. Vše smícháme a naneseme na sušenkový základ. A vrátíme na pár hodin do lednice. Před podáváním přidáme maliny na ozdobu.


Cheescake tentokrát neztuhnul úplně tak jak bych si představoval, navíc jsem ho chytře dal do silikonové formy(nedoporučuju!), ze které za boha nešel vyndat a málem skončil rozpláclej na stěně. Naštěstí vše dobře dopadlo a je i dost dobrej nakonec :-)

Jsem rád že si někdo moje recepty čte, ba dokonce podle nich i něco jedlého(snad) uvařil... Vaření mě stále strašně baví a hodlám v něm pokračovat a až se nějak v Berlíně usadím tak možná budu s blogem pokračovat i z té malé kuchyně co tam je :-) Zatim díky a dobrému jídlu zdar! 




11 komentářů:

  1. Všichni musí jíst a i v minikuchyni můžou vznikat věci pro blog :). Takže bych se toho nebála a těším se na pokračování :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám že bude co nejdřív :-) ale nejprv se budu muset zabydlet a sehnat práci :-) pak budu vesele vařit dál...

      Vymazat
  2. ňam
    já zrovna dělala limetkovej :)

    OdpovědětVymazat
  3. Držím palce. Jisté je jedno, lepší město sis nemohl vybrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Jojo Berlín je skvělej... Musim rychle sehnat práci ať mám na vysedávání v café CK :-)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Tak pudu se samozřejmě zeptat ;-) jestli nechtěj třeba někoho na mytí nádobí :-)

      Vymazat
  5. Dnes poprvé jsem an tomto blogu a už jedeš pryč :( a taaak mě zaujal, tak snad se ti bude dařit a než se vrátíš k blogování, tak něco z tvých receptů vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sem rád že se líbí :-) až se vrátím tak budu určitě pokračovat. Tak do půl roku se to tu zas bude hemžit recepty!!

      Vymazat