Patnáct minut před západem slunce se fotí prostě blbě... |
I'am back :-)
A rovnou s výzvou pro TDK, kterou tentokrát hostila Andy z blogu Today’s the Day I cook. Tento měsíc jsme měli navařit Paté Chinois, což je starý francouzsko-kanadský recept na mleté maso zapečené z bramborovou kaší, a nebo recept podobný, protože v různých obměnách se toto jídlo vaří na více místech po světě. Například v Británii je to Sheperd's Pie, který jsem si vybral já, a to podle receptu Gordona Ramsayho.
Sheperd's Pie:
tak na 4 porce
Na náplň:
- 1/2 kila mletého masa (jehněčí nebo hovězí), já použil hovězí, TRMS Rulez!!
- jedna velká mrkev, nadrobno a nebo nastrouhaná
- jedna větší cibule, nadrobno
- stroužek česneku, drcený
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 2dcl červeného vína
- 1dcl kuřecího vývaru
- pár střiků worchesteru
- čerstvý tymián a rozmarýn
- sůl, pepř
Na kaši:
- 1/2 kila brambor
- 200ml smetany
- kousek másla
- dva žloutky
- hooodně parmazánu, gran moravie.....
Uvaříme brambory, rozmačkáme, přidáme ostatní ingredience na kaši, promícháme a dáme stranou.
Na rozpáleném oleji zarestujem cibuli s mrkví, přidáme maso a za stálého rozhňácávání necháme rovnoměrně opéct. Osolíme a opepříme. Přidáme bylinky, česnek, worchester a červené víno. Po chvíli podlijeme vývarem a necháme dvacet minut dusit. Většinu tekutiny necháme vydusit. Hotovou směs dáme na dno zapékací misky, pokryjeme kaší a navrch bohatě posypeme parmezánem. Můžeme trošku okrasně upravit povrch vidličkou... A dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Jídlo je to trošku nefotogenický, ale o to víc dobrý! Ideální jídlo pro větší skupinu lidí. Musim ho vyzkoušet i z jehněčím, ale to jsem tentokrát nesehnal...
Jinak blog znova a hlavně eště lépe rozjedu! Mám teď obří kuchyň a strávníky, tak to pude samo :-)
Your post looses a little in translation but it looks delicious.
OdpovědětVymazatThank you Todd.
VymazatDelicious looking shepherd's pie! Great job.
OdpovědětVymazatThank you
VymazatThank you for participating in the challenge, your shepherd's pie looks great!
OdpovědětVymazatVítej zpět na blogu, těším se na další recepty :-)
OdpovědětVymazatDěkuji, a budu se snažit...
Vymazat