11. února 2012

Vepřové dušené v mrkvi s rozmarýnem


Ve školní jídelně jsem nesnášel skoro všechna jídla, ale vepřové v mrkvi bylo v mém hatelistu v první trojce společně se špenátem a koprovkou. U všech stejnej problém, totální rozvařenost. Fujky. A přitom je todle jídlo velká pecka když se dobře uvaří... Navíc, do tý sibiře co panuje venku je to recept naprosto ideální. Oproti klasice jsem přidal trochu rozmarýnu, bílého vína a nakonec pár kapustiček na zádíčka podle pana Cuketky. A vyšlo s toho tak fantastický jídlo že sem se musel podělit. 

Ingredience:
(tak na 4 porce)
  • 1/2 kila vepřové kýty, na kostky
  • 3 velký mrkve, na půlkolečka
  • jedna malá cibule, na drobno
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 1 decka bílého vína
  • 10 růžičkovejch kapustiček, rozpůlených
  • máslo a mouka na jišku
  • lžíce sádla
  • sůl, pepř
Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme osolené a opepřené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vínem, necháme trochu vyvařit a zalijeme horkou vodou tak akorát aby maso bylo ponořené. Přidáme rozmarýn a tak půl hodiny dusíme aby bylo maso měkké. Pak přidáme mrkev a dusíme dalších 15-20 minut max., aby se nám nerozvařila. Mezitím si připravíme řidší jíšku. Přidáme a krátce zavaříme. Nakonec kapustičky, které opečeme na pánvi na másle řezem dolu 2-3 minutky, zamícháme do jídla a už nevaříme. Popřípadě dochutíme.

Rozmarýn s mrkví si krásně rozumněj a křupavý kapustičky tam jsou jako takovej malej bonus plnej chutí... No prostě kdyby takhle vařily ve škole měl bych to tam asi mnohem radši :-)



  

  

Žádné komentáře:

Okomentovat