Na knedlíčky:
tak 20 kousků
- 240ml teplého mléka
- pytlíček, 8gr sušeného droždí
- 60g cukru
- lžíce oleje
- 2g soli
- 420g mouky
Na náplň:
- 400g směsi hub, nadrobno pokrájených (bílé nebo krémové žampiony, šitake, portobela, zkrátka co najdete v krámě :-)
- 2 šalotky na drobno
- lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- lžíce hoisin omáčky
- lžička sezamového oleje
- 60 ml zeleninového vývaru (já použil vodu z namáčení sušených šitake a posloužila výborně)
- lžička kukuřičného škrobu
- olej
Nejprve zaděláme těsto. Do teplého mléka rozmícháme cukr, sůl a olej. Přisypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek, trvá to tak 10-15 minut. Poté směs přilijeme do prosáté mouky a vypracujeme těsto které tak 10 minut hněteme pomocí rukou dokud není krásně vláčné. Dáme do lehce naolejované misky přikryjeme a necháme tak 2 hodiny kynout. Nakynuté těsto rozdělím na dvacet kousků. Každý rozválíme na 7-8 centimetrovou placku. Doprostřed dáme lžíci směsi a tvoříme "krásné" knedlíčky.Necháme eště 20 minut nakynout a potom vaříme v páře položené na pečícím papíře 12 minut.
Mezi kynutím si uděláme náplň. Ve woku rozhřejem olej, orestujem šalotky a přidáme houby. Vaříme do měkka a dokud se nevypaří většina vody z hub. Přidáme všechny omáčky a sezamový olej. Po chvíli přidáme škrob smíchaný s vývarem. A vaříme 2 minutky dokud se směs nezahustí. Necháme vychladnou a nacpem do knedlíčků.
Knedlíčky sou to pěkný a navíc i docela dobrý, ani příprava neni tak složitá jak se zdá. Ale jestli někdy vyzkouším i tu verzi z panenky tak je udělám méně sladké.
Jo a doufám že do příště se polepšim s datem postování, ale přes vánoce jsem na to prostě nějak neměl čas.
Žádné komentáře:
Okomentovat