Fazolky na kyselo jsou jedno z jídel které dělávala moje babička když jsme ještě měli chatu a na ní pěstovali spoustu zeleniny a ovoce... Bohužel chata je už spoustu let prodaná. A tak si chuť na mé oblíbené recepty z dětství napravuju pomocí farmářských tržišť. Jdu si takhle jednou po trhu a mimo jiné koupím fazolky, hned bylo jasné že je udělám na kyselo, akorát na recept jsem si nemohl vzpomenout.... Tak zavolám babičce a tadáá recept na fazolky je tu. Byly skoro stejně dobré jako od babičky na chatě a navíc děsně jednoduchý. A jak na to...
Ingredience:
tak na 2-3 porce
- 500g zelených fazolek
- jedna malá cibule
- plátek másla
- 1 kelímek zakysané smetany
- trochu mouky (ne moc jinak z toho bude kejda)
- lžička octa
- sůl, pepř
Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme v pánvi na másle. Přidáme fazolky a chvilku opékáme. Mezitím si v zakysané smetaně rozmícháme mouku a přidáme do fazolek společně s octem. Osolíme, opepříme, popřípadě přidáme trochu vody, aby to nebylo moc hustý a tak 5-6 min. dusíme aby se ztratila chuť mouky, ale ne moc dlouho aby fazolky zůstaly krásně zelené. Nakonec ochutnáme a případně dochutíme octem, solí nebo pepřem. Jako příloha jsou ideální nové brambory a přidat můžeme třeba volský oko...
Já ty potvory zelený prostě miluju :-) a tenhle recept je naprosto jednoduchej, rychlej a hrozně dobrej...
Děkuji za recept, je to mňamka, ještě jsem to trošku přisladila. :o) Jana
OdpovědětVymazatTak to jsem rád že chutnalo...
OdpovědětVymazatSuper recept
OdpovědětVymazatPřidávám se, vyzkoušeno a super. I bez mouky :-)
OdpovědětVymazat