Protože sem neuvěřitelně línej a vše co můžu odložím na pozdějš, tak jsem minulou výzvu bohužel nestihl. Bylo to gumbo. Trochu mě to mrzí, ale někdy v budoucnu ho určitě uvařim. Tak a teď k červnu. Tuto výzvu hostila Jami a za úkol byl bramborový salát, jedno jaký, hlavně aby byl dobrý nejlépe nějaký lehčí. Já udělal svůj "vánoční" salát . Nemám totiž rád klasickou majonézovou kejdu, tak si na vánoce dělám tudle odlehčenou verzi. A aby se salát na talíři sám nebál, upekl jsem krůtí prso v bylinkách.
Ingredience
tak na 4 porce
- kilo malých nových brambor
- dvě jarní cibulky
- spoustu kyselých okurek, nejlépe Znojmia
- ocet a olivový olej v poměru 1ku3
- lžíce dijonské hořčice
- sůl, čerstvě mletý pepř
- tak půl kila krůtiho prsa
- spousta čerstvých nasekaných bylinek, já utrhl z okna oregáno, tymián a bazalku
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
Brambory pořádně odrbeme, vetší přepůlíme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout, poté přídáme nasekanou cibulku a na vetší kousky pokrájené okurky. S octa, oleje a hořčice vyšleháme dresink který podle chuti osolíme, opepříme a promícháme se salátem.
Krůtu osolíme, opepříme, obalíme v bylinkách, pokapeme olivovým olejem. Můžem nechat odležet a nebo jí rovnou frknem na pánev opéct ze všech stran a šup s ní do trouby na půl hodiny na 180°C. Necháme chvilku odpočinout. A pak nakrájet na tenký plátky a sežrat se salátem...
Tak tentokrát hotovo a těšim se na další výzvu....
Bylo to mnam! :-*
OdpovědětVymazatJendo, jdu do toho! Podobný dělám na Vánoce, brambory, cibul, okurka. Ale z nových brambůrek a takto ochucený jsem ještě salát nejedla!
OdpovědětVymazatJanaen: Tak doufám že ti bude chutnat...
OdpovědětVymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatPráve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť jeho publikácie na našom portáli Zaria.cz a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.
Ďakujem vopred!
Silvia
redakcia Zaria.cz
skarasova@kankan-group.com
Chutnal, z vlastních brambůrek, mňam, mňam, zařazuji si salát do jídelníčku. Díky! Dijonská hořčice tomu dodala šmrnc, dala jsem bazalku aa libeček, perželku. Super!
OdpovědětVymazat