15. června 2011

Červnová výzva The Daring Cooks - Bramborový salát




Protože sem neuvěřitelně línej a vše co můžu odložím na pozdějš, tak jsem minulou výzvu bohužel nestihl. Bylo to gumbo. Trochu mě to mrzí, ale někdy v budoucnu ho určitě uvařim. Tak a teď k červnu. Tuto výzvu hostila Jami a za úkol byl bramborový salát, jedno jaký, hlavně aby byl dobrý nejlépe nějaký lehčí. Já udělal svůj "vánoční" salát . Nemám totiž rád klasickou majonézovou kejdu, tak si na vánoce dělám tudle odlehčenou verzi. A aby se salát na talíři sám nebál, upekl jsem krůtí prso v bylinkách.


Ingredience
tak na 4 porce

  • kilo malých nových brambor
  • dvě jarní cibulky
  • spoustu kyselých okurek, nejlépe Znojmia
  • ocet a olivový olej v poměru 1ku3
  • lžíce dijonské hořčice
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • tak půl kila krůtiho prsa
  • spousta čerstvých nasekaných bylinek, já utrhl z okna oregáno, tymián a bazalku
  • olivový olej 
  • sůl, čerstvě mletý pepř 
Brambory pořádně odrbeme, vetší přepůlíme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout, poté přídáme nasekanou cibulku a na vetší kousky pokrájené okurky. S octa, oleje a hořčice vyšleháme dresink který podle chuti osolíme, opepříme a promícháme se salátem.
Krůtu osolíme, opepříme, obalíme v bylinkách, pokapeme olivovým olejem. Můžem nechat odležet a nebo jí rovnou frknem na pánev opéct ze všech stran a šup s ní do trouby na půl hodiny na 180°C. Necháme chvilku odpočinout. A pak nakrájet na tenký plátky a sežrat se salátem... 

Tak tentokrát hotovo a těšim se na další výzvu....




5 komentářů:

  1. Jendo, jdu do toho! Podobný dělám na Vánoce, brambory, cibul, okurka. Ale z nových brambůrek a takto ochucený jsem ještě salát nejedla!

    OdpovědětVymazat
  2. Janaen: Tak doufám že ti bude chutnat...

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,

    Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť jeho publikácie na našom portáli Zaria.cz a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

    Ďakujem vopred!

    Silvia
    redakcia Zaria.cz
    skarasova@kankan-group.com

    OdpovědětVymazat
  4. Chutnal, z vlastních brambůrek, mňam, mňam, zařazuji si salát do jídelníčku. Díky! Dijonská hořčice tomu dodala šmrnc, dala jsem bazalku aa libeček, perželku. Super!

    OdpovědětVymazat